Over mij

Linda Wennekers

En mijn leven vol mooie en uitdagende momenten.

Ik begeleid jou van angst naar vertrouwen voor een zwangerschap, bevalling en opvoeding. Zodat je aanstaande kindje echt vanuit vertrouwen en ontspanning kan gaan opgroeien.

Ieder mens heeft een eigen rugzak met emotionele issues. Ik vind het heel belangrijk dat kinderen echt kunnen opgroeien tot zichzelf.
Mijn streven is dat aanstaande moeders / ouders hun rugzak al voor een groot deel gaan (h)erkennen en helen voor een eventuele zwangerschap, zodat je jouw rugzak niet meer doorgeeft aan je aanstaande kindje.
Als jouw rugzak lichter en leger is, kan jij ook echt op jouw manier gaan opvoeden. Je voelt dan veel beter aan wat jij en je kindje nodig hebben. Hierdoor ontstaat vertrouwen en voelt je kindje zich veilig, zodat er een goede hechting kan plaatsvinden.
Het kindje zal dan echt voelen dat de ouders achter haar staan en haar waarderen. 

Mijn achtergrond

Ik ben in 2004 afgestudeerd als oefentherapeut Cesar (paramedische beroep).
Als oefentherapeut begeleidde ik cliënten met lichamelijke- en/of stress gerelateerde klachten. 

Door mijn eigen persoonlijke ontwikkeling voelde ik heel sterk dat ik me niet alleen met de lichamelijke klachten bezig wilde houden, maar ook de mentale gezondheid mee wilde nemen.
M.i. zijn veel lichamelijk klachten vaak een gevolg van onbewuste mentale klachten, uitzonderingen bij blessures en aantoonbare lichamelijke problemen.
Je lichaam en je hoofd staan met elkaar in verbinding en als er onverwerkte emoties zijn, geeft dat een weerslag op je lichaam. Maar andersom ook, als je aantoonbare lichamelijke klachten hebt, heeft dat ook een weerslag op je mentale gezondheid. 

Na al mijn eigen persoonlijke ontwikkelingstrajecten ben ik de coach-opleiding Nine Star Ki gaan doen. Waarbij ik mezelf echt goed heb leren kennen en ook echt ging begrijpen met al mijn kwaliteiten, valkuilen en behoeften. Tijdens mijn opleiding en werk als oefentherapeut en de opleiding Nine Star Ki coaching heb ik veel verschillende technieken geleerd waarbij ik jou kan begeleiden om je vorige bevalling te verwerken en met vertrouwen naar de toekomst en een nieuw kindje te verwelkomen. 


Mijn start

In de buik van mijn moeder heb ik al de eerste ‘angsten’ van mijn moeder overgenomen. Mijn moeder werkte op een school met pubers en vond het moeilijk om te vertellen dat ze zwanger was, omdat ze bang was voor de reactie van de pubers. 
Toen ik geboren wilde worden, hield mijn  moeder de bevalling onbewust tegen, omdat de verloskundige nog niet bij mijn moeder was. Uiteindelijk ben ik toch zonder verloskundige geboren, maar ik heb onbewust wel veel onzekerheid en angst van mijn moeder gevoeld. Ook al waren mijn ouders juist heel erg trots op een intieme geboorte zonder buitenstaanders.  

Tijdens de zwangerschap en geboorte zijn de eerste zaadjes geplant voor o.a twee belemmerende overtuigingen.
Namelijk mezelf niet accepteren van wie ik ben en mezelf niet durven laten zien.
Er zijn ook zaadjes geplant voor helpende patronen, namelijk dat ik ondanks onzekerheid en/of angst toch door zet.

Mijn jeugd

Als kind voelde ik mij nooit helemaal begrepen. Niet door het gezin waarin ik opgroeide en ook niet door vriendinnen.
Ik had het gevoel alsof ik mij altijd moest aanpassen en dat deed ik als kind ook, want daar werd ik voor ‘beloond’ in de vorm van bijvoorbeeld complimenten.
Als puber was ik ook vrij rustig en heb ik me niet echt ‘afgezet’ en ‘los gemaakt’ van mijn ouders, want ik vond dat mijn ouders het al zwaar genoeg hadden.
Toen ik een jaar of 20 was, wist ik niet goed meer wie ik was. Ik kon bijna niet voelen wat ik wilde en ik wist niet goed wat mijn kwaliteiten en behoeftes waren. Dus werd ik uiteindelijk de volwassene die andere mensen hielp en pleasde

Door mijn persoonlijke ontdekkingsreis leerde ik weer voelen. Waardoor ik ook kon voelen wat voor mij wel en niet werkt. Want wat voor mij wel werkt hoeft voor een ander helemaal niet te werken. Ik begreep ook beter waarom ik mij als kind altijd anders heb gevoeld.
Die ontdekkingsreis had veel leren voelen en met belemmerende patronen te maken die eigenlijk al generaties bestaan. Door die belemmerende patronen in te zien en daar bewust mee aan de slag te gaan kan ik veel beter voelen wat ik nodig heb en daar mijn keuzes op maken. 

Mijn ervaringen tijdens:

De zwangerschap

Toen ik 26 was, voelde ik sterk mijn eierstokken rammelen. Toen we eenmaal probeerden om zwanger te worden, ging ik er bijna obsessief mee om, om dat ik het zo graag wilde. Ik plande bijvoorbeeld wanneer het moest gebeuren, ik was me bewust van elk gevoel in mijn lichaam.
In die periode zat ik zo ontzettend in mijn hoofd, ik had te weinig vertrouwen in mijn lichaam.   

Gelukkig werden we na een aantal maanden zwanger en voelde ik echt een last van me af vallen. Maar al snel daarna begon ik me toch wel wat zorgen te maken, omdat ik bijvoorbeeld de baby minder voelde bewegen. Ik was eigenlijk vooral met mijn onzekerheden / angsten en een verhuizing bezig en achteraf gezien heb ik te weinig contact gemaakt met de ongeboren baby. 

Ik gun het jou om wel al met heel veel vertrouwen een zwangerschap in te gaan. 

De bevalling

Ik werd met 37 weken ingeleid vanwege een hoge bloeddruk en zwangerschapsvergiftiging. We kwamen om 7  uur ‘s ochtends in het ziekenhuis en daar werd de eerste poging gedaan om de bevalling op gang te krijgen. Er gebeurde overdag heel weinig, waardoor het een lange dag met veel wachten was. Tijdens dit wachten merkte ik wel dat ik het lastig vond om ‘afhankelijk’ te zijn van de artsen en verpleegkundigen die op hun tijd steeds bij mij langs kwamen.

In de avond braken ‘spontaan’ mijn vliezen en kwamen de weeën op gang. En hoe, er kwam een flinke weeën-storm en werd ik naar de verloskamers gebracht. Terwijl ik op de gang reed kreeg ik een injectie om de weeën weer af te remmen, want Jenn had het niet fijn met die heftige weeënstorm. Daardoor raakte ik helemaal van de kaart, want mijn lichaam snapte er helemaal niks meer van.
Weeën doorzetten of juist stoppen…..

Mijn verdere ervaringen van de bevalling komen in een blog, zodat je zelf voor kan kiezen of je het verder leest ja of nee. 

Wat ik na deze bevalling wel ervaren heb is dat ik eigenlijk niet goed genoeg was voorbereid op mijn bevalling. Net als in mijn zwangerschap was er vooral veel onzekerheid en angst wat tijdens de bevalling op de voorgrond stond. Als ik tijdens de zwangerschap meer vanuit verbinding en liefde Jenn gevoeld had, weet ik zeker dat de bevalling ook anders gegaan was.

De kraamweek

We moesten nog een aantal dagen in het ziekenhuis blijven, omdat mijn bloeddruk niet helemaal wilde zakken. 

Ik het ziekenhuis en thuis met de kraamhulp vond ik het heel fijn dat we echt goed begeleid werden. Maar achteraf gezien heb ik in die periode te weinig mijn eigen gevoel gevolgd. Ik deed bijvoorbeeld heel netjes wat er van mij gevraagd en verwacht werd. Zo werd er vaak gezegd dat ik Jenn maar lekker in haar eigen bedje moest neer leggen of laten liggen, want dat is fijn voor kindje met veel hoofdpijn door de vacuümpomp bevallig. Maar nu zou ik haar juist heel veel bij me gehouden hebben, want een baby wil dan toch juist dicht bij de moeder zijn. 

Ik heb in die periode met alle beste intenties gehandeld, dus ik neem mezelf nu niks meer kwalijk. Maar dit is wel de rede waarom ik vrouwen met een zwangerschapswens wil begeleiden om echt de keuzes te maken die zij voelen wat goed is. 

 

Moeder zijn

De eerste periode als moeder moest ik heel erg wennen. Ik vond het lastig om een balans te vinden tussen Jenn en mijzelf. Ook vond ik het lastig wat ik met alle adviezen van andere mensen moest doen. Ik wilde alle adviezen opvolgen, maar voelde daarbij niet wat ik nou eigenlijk wilde. 

Jenn huilde in het begin vrij veel en kon moeilijk in haar eigen bedje slapen. Het consultatiebureau gaf verschillende tips en ik voerde ze wel uit, maar uiteindelijk voelde ik wel dat dit eigenlijk niet de manier voor mij was. 

Naarmate Jenn ouder werd ging ik steeds beter voelen en kwam ik steeds meer over mezelf te weten. Ik kon daardoor veel meer mijn eigen keuzes maken en vertrouwen. Ook leerde ik om meer naar Jenn te kijken en te ‘luisteren’, daardoor ging o.a. het slapen en drinken een stuk beter. En leerde ik echt meer op mijn eigen gevoel te vertrouwen.

Ik gun jou echt om dit al voor een zwangerschap en bevalling te leren, want dat scheelt zoveel frustratie en moeilijke momenten!

Tweede zwangerschap en bevalling

De eerste 2 jaar na mijn bevalling dacht ik totaal niet aan tweede kindje. Toen mijn eierstokken na ongeveer twee en half jaar toch echt weer een beetje begonnen te rammelen, durfde ik eigenlijk nog niet echt aan een tweede te denken. Ik wende steeds meer aan het idee dat er misschien toch wel een tweede zou komen, want ik voelde ook wel dat ons gezin nog niet compleet was. 

We hebben best lang in dubio gezeten, totdat Frenk zelf de ‘keus’ heeft gemaakt om te komen. Hij was een super fijne en leuke verassing, want we stonden er ook wel zo in dat als het zou gebeuren het ook heel welkom was. Het was vooral dat we de keus niet zelf durfde te maken. 

Door de eerdere bevalling en de opvoeding van Jenn was ik al veel meer over mezelf te weten gekomen en kon ik al meer op mijn eigen keuzes vertrouwen, maar er bleef nog wel een stukje onzekerheid. 

Deze zwangerschap was veel meer ontspannen, omdat we niet hoefde te verhuizen. En omdat ik bewust meer contact met Frenk maakte. Ook had ik meer vertrouwen in het hele proces, omdat ik meer vertrouwen had in mezelf. 

De bevalling van Frenk was ook een hele andere ervaring dan de bevalling van Jenn. Ik heb alles heel bewust meegemaakt, kon goed reageren en aangeven wat ik nodig had. Deze bevalling voelde zo veel liefdevoller aan. Ik voelde echt dat er naar mij geluisterd werd, ik had voor mijn gevoel echt de regie over de mijzelf en de geboorte van Frenk. 

Frenk is een meer ontspannen kind, met veel minder angsten dan Jenn. Ik ben ervan overtuigd dat dat echt door een meer ontspannen zwangerschap en ‘makkelijkere’ bevalling komt!

Ik wens iedere een ontspannen zwangerschap en bevalling toe. Zodat je goed kan aangeven wat jij wensen en behoeftes zijn.
Zodat je echt het gevoel hebt dat er naar je geluisterd wordt, dat je gezien wordt en dat de bevalling een liefdevolle ervaring is.
Want liefde is tenslotte ook wat je je kindje mee wil geven.  

Hoe leef je vanuit vertrouwen?

Dan is natuurlijk de vraag. 
Dat begint heel erg bij het voelen van je lichaam. Want je lichaam geeft eigenlijk altijd aan wat goed is voor jou. Je hoofd gaat er vaak hele verhalen van maken en gaat er angst van maken.

Ik merk echt dat als ik vanuit mijn gevoel en vertrouwen leef, de kinderen daar ook heel positief op reageren. Kinderen spiegelen onbewust het gedrag van ons als ouders. Als de kinderen bijvoorbeeld slecht luisteren, ga ik bij mezelf te rade of ik wel goed naar mijn eigen gevoel luister. Door het bewust te worden en de oorzaak van mijn irritaties te achterhalen, geeft dat veel rust in ons gezin. 
Doordat ik nu goed weet wie ik ben, kan ik ook veel beter kijken naar de behoeftes van mijn kinderen. Zij voelen zich daardoor gezien, gehoord en gewaardeerd. Dit steunt de kinderen, omdat zij voelen dat ik voor de volle 100% achter ze sta en zij echt mogen zijn wie ze zijn. 

Het zou voor jou heel erg fijn zijn, als jij de spiegels van de buitenwereld al kan herkennen en erop kan reageren, al voordat je zwanger bent. Zodat je kind minder jou spiegel zal zijn en jullie echt met heel veel liefde en ontspannen van elkaar kunnen genieten en leren. 

IBorn Soullutions

Het mooiste leven van je aanstaande kindje begint al voor de zwangerschap, bij jou!

Als je vragen hebt of meer informatie wil, kan je dat via dit formulier versturen. Ik mail dan binnen 24 uur terug. 

Gratis gids: 10 Must knows bij rammelende eierstokken.

Heb jij rammelende eierstokken en wil je graag weten wat je al voor de zwangerschap voor belangrijke dingen kan doen? En voel jij dat je misschien wel op een bepaalde manier al voor de zwangerschap invloed hebt op het welzijn van je kindje?   

Dan is deze gids echt iets voor jou. 
Het zou super zijn als je deze must knows gaat omzetten naar must do’s, zodat je je aanstaande kindje een heel warm welkom kan geven in je buik. 

Download jouw gratis
Be You Quiz.

Wat ontzettend leuk dat jij de Be You Quiz wil aanvragen. Ik weet zeker dat het je heel veel bewustwording
gaat geven. 

Door hieronder je naam en email adres achter te laten krijg jij de Be You quiz als een PDF bestand te zien. 
Sla hem op of print hem uit om zoveel mogelijk over jouw kritische stem te weten te komen. 

IBorn Soullutions draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders